Niš se ne šali uopšte, osetila je to i Zvezda: Matić i Nejić uništili Nikoliću veče karijere

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.11.23. | 21:47

Ekipa Dragana Svetozarevića slavila na Banjici posle pet setova - 3:2

Pričalo se do sada da su Nišlije imale lak raspored na početku, pa da su zato u gornjem delu tabele. Čak su i iz njihovog tabora bili svesni da su naleteli na slabije protivnike na startu i da možda skor 5-1 posle šest kola nije realna slika. Ali, večeras je ekipa Dragana Svetozarevića pokazala da će biti noćna mora i za favorite.

Na sred Banjice, u dugogodišnjem domu Crvene zvezde, Niš je večeras ostvario veliku pobedu - 3:2 (18:25, 25:23, 20:25, 25:23, 15:13).

Izabrane vesti

Odigrao je kompletan tim dobro, ali posebno su se istakli igrači koji su od početka sezone udarne karike - Aleksa Matić i Milutin Nejić. Oni su zajedno sa saigračima definitivno uništili veče karijere korektora Zvezde Dušana Nikolića.

Odbojkaš sa Marakane koji je rođen 2001. godine zabeležio je čak 42 poena, ali ni to nije bilo dovoljno da žilavi Niš doživi drugi poraz u prvenstvu.

Crveno-beli su vodili 1:0 i 2:1, ali protivnik nije odustajao. Bili su Svetozarevićevi momci rasterećeni, nisu imali šta da izgube protiv ekipe koja je na papiru jača. Imali su i jače živce, jer su uspevali bolje da se snađu u neizvesnim završnicama.

Njihov san se nastavlja - trenutno su jedina ekipa sa šest pobeda - Karađorđe može da ih stigne sutra, Partizan da ih prestigne kad odigra još dva meča... Ali, oni svakako mogu da uživaju gledajući ka tabeli.

Pre početka prvenstva bili su tim koji će se boriti za opstanak, sada su pri vrhu i sigurno da mogu da razmišljaju o nekim većim ambicijama, a ne samo o ostajanju u eliti.

Pobednički sastav je predvodio Aleksa Matić sa 21 poenom (napad 34-18, 53 odsto). Pratio ga je Milutin Nejić sa 20 (32-16, 50 odsto), po deset su upisali Dušan Đokić i Paskal Ozokoje. Odličan je bio i Stefan Unković sa osam (napad 9-6). Vulović Strahinja je počeo utakmicu na poziciji dizača i upisao dva poena. Zamenio ga je Nikola Milovanović, koji je pored organizacije igre, zabeležio i jedan poen iz napada.

Zvezdu je predvodio već pomenuti Nikolić sa 42 poena, uz fenomenalne procente - na 56 dobijenih lopti imati 66 odsto realizacije je sjajno. Iz napada je uzeo 37 poena, tri iz bloka i dva asa. Ahmed Omar je brojao do 16, a Aleksandar Stefanović do 13, uz savršen napad 9-9.

U narednom kolu Niš dočekuje Partizan, a Zvezda koja sada ima skor 4-3 gostuje u Gornjem Milanovcu ekipi Takova.

PRVENSTVO SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

7. kolo

Petak

Radnički Kragujevac - Borac Starčevo 3:0

Spartak - Ribnica 3:1

Crvena zvezda - Niš 2:3

Subota

19.00: Partizan - Mladi radnik

19.00: Karađorđe - Vojvodina

20.00: Takovo - Jedinstvo Stara Pazove



tagovi

OK NišOK Crvena ZvezdaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara